​City Survivors 2017

Jälleen kerran oli super hauska kilpailukokemus, missä me molemmat pääsimme haastamaan itseämme, niin fyysisesti kuin älyllisesti. Tämänlainen kilpailu oli molemmille ensimmäinen kerta. Aikamoinen seikkailu! Kilpailu oli 2.9. Helsingissä. Lähtö starttasi Hietalahden uimarannalta, jossa sijaitsi myös maali. Kahdentoista rastin reitti kulki ympäri Helsingin keskustaa ja kantakaupunkia.

Kilpailun järjesti ystävämme Monna ja Tuukka, eli MT Personal Training. Iso hatunnosto jo tässä vaiheessa tälle kaksikolle, jotka ovat lähteneet järkkäämään tätä hienoa tapahtumaan. Mahtavaa, kun urheilutapahtumien tarjonta laajenee!

 

Kuva: Jaakko Vannemaa

Kuva: Jaakko Vannemaa

Mistä on kyse?

City Survivors on Amazing Race -henkinen seikkailukilpailu, jossa kilpailijat pääsevät haastamaan itsensä kaupunkiviidakon sykkeeseen. Kilpailussa edetään parin kanssa juosten, kävellen tai julkisia kulkuneuvoja hyödyntäen. Kilpailijat etsivät ympäri kaupunkia sijoitettuja rasteja vihjeiden ja arvoituksien avulla. Rasteilla kilpailijoita odottaa joko päättelykykyä, tietoa tai fyysistä suorituskykyä vaativa tehtävä. Tämän suoritettuaan jatketaan matkaa kohti uusia arvoituksia ja rasteja!

Näin sanotaan City Survivors nettisivuilla ja juurikin kaikkea tuota kilpailu piti sisällään.

City Survivors -kilpailuun voi osallistua kuka vain. Kilpailussa on kaksi sarjaa, kilpasarja ja hupisarja. Kilpasarja on hieman haasteellisempi ja reitiltään pidempi kuin hupisarja. Me tietenkin osallistuimme kilpasarjaan, vaikka lähdimmekin tapahtumaan pitämään hauskaa.

 

 

Yhdellä rastilla tuli tehdä yhteensä 50 burpeeta + 50 kyykkyä lisäpainon kanssa. Kuva: Jaakko Vannemaa

Viimeisellä rastilla sai varoa värikuulien osumaa. Kuva: Jaakko Vannemaa

Kuva: Jaakko Vannemaa

Kuva: Jaakko Vannemaa

Miten meni?

Kurkkaa alla oleva video, niin pääset näkemään mitä kaikkea kilpailun aikana tapahtui.

Päällimmäinen fiilis fyysisestä väsymyksestä huolimatta on hyvä. Pääsimme kokemaan jotain, mitä ei olla aikaisemmin tehty, ja se oli parasta. Kilpailun arvoitustehtävät olivat haasteellisia, sillä emme olleet harjoitelleet esim. sanaleikkejä. Useammalla pisteellä piti arvata seuraava paikka pelkkien kirjainten perusteella, ja ne olivat selkeästi kompastuskivemme.

Rasteja kilpailun aikana oli yhteensä 12 ja koko reitin pituus oli lyhimmillään 13 kilometriä. No, me juoksimme reitin pienten kiertoteiden kautta, sillä kilometrejä meillä kertyi yli 18. Olisi ehkä pitänyt katsoa puhelimelta lyhyin reitti seuraavalle rastille. Suurimmaksi osaksi juoksimme rastivälit mututuntumalla, sillä tunnemme Helsingin keskustan alueen suhteellisen hyvin tai niin ainakin luulimme. Tästä oppineena ensi kerralla olemme hieman viisaampia. Niin ja ehdottomasti osallistumme uudelleen, sillä tämä oli hauskaa. Kivaa vaihtelua muihin kilpailuihin. Tapahtuma oli fiksusti järjestetty ja ilmapiiri on hyvä. Harmi vaan, että emme päässeet osallistumaan päätösbileisiin, mutta uusi yritys ensi vuonna.

 

Kuva: Delight / Elias Metsämaa

Kuva: Delight / Elias Metsämaa

 

Jos kiinnostuit tapahtumasta, käy kurkkaa citysurvivors.fi ja ilmoittaudu mukaan 2018 kilpailuun.

 

Liikunnallista menoa voit seurata myös:

Facebookista

Instagramista, Team Salamavaara, Veera ja Lari

Youtubesta