Aikuisurheiluliiton SM-Viestit 2016 – Kangasala

Aikuisurheiluliiton SM-Viestit järjestettiin 11.6.2016 Kangasalalla, lähellä Tamperetta. Veera oli kisoissa edustamassa yleisurheiluseuraa HKV:tä, naiset 30 vuotta sarjassa. Veeralla oli edessään 4x 100 metriä, 3x 400 metriä sekä 3x 800 metrin viesti.

 

Paikalla oli entuudestaan tuttu nuoruus vuosien kilpasisko Iida Ylinen, joka oli tämän kaiken hauskuuden takana. Iida yllytti jo muutama vuosi sitten meidän ”vanhat” konkarin osallistumaan ”veteraanien SM-viesteihin”.  Alkuperäisenä ideana ja ”vitsinä” oli tulla kirkastamaan aikoinaan 4x 800 metrin SM-viesteissä saatu pronssimitali kullaksi, mutta toisin kävi. Pienien mutkien kautta, loppujen lopuksi saimme joukkueen kasaan reilun vuoden miettimisen ja järjestelyiden jälkeen.

 

Kilpailupäivä starttasi meidän osalta 4x 100 metrin viestillä. Hyvien lämmittelyiden ja viestikapula vaihtojen jälkeen olimme valmiita taistoon.

 

 

Kuvassa olemme lähellä kokoontumispaikkaa, josta jokainen juoksija siirtyi omalle lähtöalueelle ennen 4x 100m viestiä.

 

 

Videolta pääset seuraamaan koko viestin alusta loppuun.

 

 

Niin siinä sitten kävi, että kirkkain mitali tarttui matkaan. Hyvä me!

 

Pienen tauon jälkeen hieman eri kokoonpanolla, edessä oli 3x 400 metriä.  Jokaisen juoksijan nappisuoritus palkittiin myös kultamitalilla.

 

 

Ylpeinä itsestämme pääsimme kapuamaan korkeimmalle korokkeelle. Sinänsä kultamitali ei ollut suuri yllätys, sillä olemmehan me kovia juoksijoita.

 

Kilpailuiden kaksi kultamitalia antoi hyvän tsempin viimeiseen koitokseen, joka oli kaikista tiukin puristus 3x 800 metriä. Veeralle tämä matka on ehdoton inhokki, sillä se pitää juosta kovaa. Suorituksen kesto on noin 2:30 -2:45 min, joten siinä ajassa ehtii maitohapot jyllätä ja töitä tehdään väsymystä vastaan.

 

 

Samalla lähtölaukauksella lähti myös muutama muu ikäsarja matkaan.

 

Niin siinä sitten kävi, että muut olivat kovempia ja saimme tyytyä neljänteen sijaan. Tästä kuitenkin motivoituneena kohti ensi vuoden viestejä. Tulemme vielä kamppailemaan mitali paikoista.

 

 

Loppu saldona oli paljon hyvää mieltä ja kaksi kultamitalia. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.