Bodom Night -polkujuoksukilpailu

Pääsimme korkkaamaan elämämme ensimmäisen polkujuoksukilpailun yöjuoksun merkeissä. Kyse oli jo useampana vuonna järjestetyn Bodom Trail -tapahtuman sisarkilpailusta. Tämä uutuus oli yöpolkujuoksukilpailu Bodom Night, joka starttasi perjantaina 5.5. auringon laskun jälkeen klo 22:00. Bodomin Yön 10km:n reitti oli yhdistelmä päivällä juostavan Bodom Trail -kilpailun 21km:n reitin kahdesta eri lenkistä. Matkalla juoksimme muutaman eri lammen rannoilla, jotka olivat Sorlampi ja Hynkänlampi. Lammet sijaitsivat Espoon Nuuksion kansallispuiston kupeessa. Koska ympäristönä oli pimeä metsä, reittimerkkeinä toimivat heijastimet ja tasaisin väliajoin toimivat toimitsijat. Tämä yöjuoksuelämys oli aivan huikea seikkailukokemus, jossa pimeä ympäristö toi jännitystä poluilla juoksemiseen.

 

Kuva: Poppis Suomela

Kuva: Miska Koivumäki

Starttasimme kilpailuun yhdessä Endorfiinikoukussa -blogin Elinan kanssa, jonka kautta saimme myös osallistumisoikeuden kyseiseen kilpailuun. Yöjuoksu oli harjoitus kesäkuussa järjestettävään Jukolan viestiin, jonne lähdemme #evokegoesjukola -tiimin kanssa. Jukolassa suunnistetaan suurimman osan ajasta metsässä pimeän aikaan ja tämä kilpailu toimi loistavana harjoituksena sekä antoi esimakua tulevasta.

Sen kummemmin emme valmistautuneet kilpailuun vaan luotimme omiin taitoihimme, sillä onhan meillä jo vuosien kokemus poluilla juoksemisesta SwimRun kilpailujen myötä. Ei muuta kuin hyvät pitävät lenkkarit jalkaan, Petzelin otsalamppu päähän ja menoksi.

Kilpailussa rasitus, vauhti ja pimeät maisemat vaihtelivat polkujen ja korkeuserojen mukaan. Kallioiset ylämäet kipitettiin lyhyemmällä askeleella maitohappojen jyllätessä lihaksissa, kun taas alamäissä annettiin askeleen rullata metsän pehmeillä poluilla. Polkujuoksun epätasainen alusta haastoi kehoa monipuolisesti ja keskittyminen oli juostavassa polussa. Kaatuneet puunrungot hypittiin ja loikittiin yli sekä juurakossa juostiin lyhyellä askelvälillä jalkoja suojellen. Mudalta ja kastumiselta emme voineet välttyä, sillä märillä metsäpätkillä jalka saattoi upota mutaan polvia myöten. Reitillä nähtiin ja koettiin myös muutama kunnon sukellus pöpelikköön vauhdin kasvaessa liian kovaksi teknisellä alustalla. Onneksi me selvisimme loukkaantumisilta.

 

 

Kuva: Poppis Suomela

 

Kuva: Poppis Suomela

Kuva: Poppis Suomela

 

Hyvällä fiiliksellä juostu kilpailu toi Larin maaliin ajalla 59:30 ja Veeran 1:04:28.

Tämä onnistuneesti järjestetty kilpailu koukuttaa pimeille metsän poluille uudestaan ja ehkä ensi vuonna osallistumme päivällä kisattavaan Bodon Trail 21 kilometrin kilpailuun.