Helsinki City Run – Puolimaraton 14.5.2016

Team Salamavaaran kevään toinen puolimaraton juostiin kotikaupungissa Helsingissä. Helsinki City Run on yksi Suomen suosituimmista juoksutapahtumista, jonne odotettiin osallistujia jopa 13000.

 

hcr-2016-1

 

Tänä vuonna juostiin uusi urbaanimpi kisareitti, joka starttasi tuttuun tapaan Eläintarhankentän takaa kohti Töölönlahtea. Matka jatkui kurvaillen Baanalle ja sieltä Ruoholahden kanavarantaan. Lauttasaaren sillan alituksen jälkeen aukesi upea Lapinlahden merimaisema kohti Hietaniemen uimarantaa. Tähän asti tasainen, mutta mutkitteleva reitti jatkui Pikku-Huopalahteen, jossa juoksun puoliväli oli jo ylitetty. Tasamaalle saatiin heittää hyvästit Haagan kohdalla, sillä keskuspuistoon siirryttäessä ylämäet ja alamäet hallitsivat viimeistä kolmannesta maaliin saakka. Kokonaisuudessaan reitin alkupuolisko oli helppoa nopeaa juostavaa ja loppu kuusi kilometriä keskuspuistossa veti luulot pois ylämäkiä kipiteltäessä.

 

Aikaisemmin keväällä Madridissa 3.4.2016 kisattu puolikas antoi osviittaa tulevasta juoksuajasta ja parantamisenvaraa jäi molemmilla. Valmistavaa treeniä kisaan ei tällä kertaa tehty, vaan luotimme olemassa olevaan suorituskykyyn.

 

 

Kisa aamuna tankattiin tukevasti hiilihydraattipitoisesti ja nestettä upposi noin 1 litran verran elektrolyyteillä höystettynä.

 

Kilpailupaikalle lähdettäessä alkoivat perhoset pörrätä molempien vatsassa, mutta lämmittelyä tehdessä pahin jännitys laukesi huomatessamme, että jalat olivat ”irtonaiset” ja valmiina taistoon. Pikku sateesta huolimatta tunnelma oli positiivisen virittäytynyt ja kuuluttajat tsemppasivat lisää energiaa lähtöpaikalla.

 

 

Starttasimme molemmat ensimmäisessä lähtöryhmässä. Alkuinnostuksesta johtuen vauhti nousi nopeasti ja ensimmäiset kolme kilometriä mentiinkin huomattavasti tavoitevauhtia nopeammin. Veera tavoitteli olemassa oleva kunto huomioon ottaen 1:45 alitusta ja Larilla tavoite siinsi 1:30 alituksessa.

 

Kilpailun puoleen matkaan asti Lari joutu hieman jarruttelemaan, kun juoksu tuntui liiankin hyvältä. Olihan matkaa vielä toinen mokoma jäljellä. Veera taas fiilisteli kevyeltä tuntuvaa askelta ja nautti joka metristä. Jokaisessa kilpailussa on ne hyvät ja heikot hetket ja tällä kertaa sama kaava toistui.

 

Keskuspuistoon siirryttäessä alkoivat jyrkät nousut, joita seurasi samanlaiset laskut. Tämä rikkoi molempien juoksurytmiä ja hidasti vauhtia. Matkaa oli taitettavana vielä noin kuusi kilometriä ja keskinopeudet alkoivat tippua huolestuttavasti. Veera taisteli tiedossa olevien vaikeiden mäkien kanssa, kun taas Lari oli helisemässä nopeissa alamäissä. Maaliin kuitenkin päästiin ja ihan metsään ei suoritukset sentään jääneet.

 

 

Veera pääsi tavoitteeseen ja loppuajaksi tuli 1:40:56. Hintana kuitenkin oli pikku puklut maalissa.

 

 

Larilla ei käynyt yhtä onnekkaasti, vaan tavoite ajasta jäätiin 1min 51 sekuntia. Vielä se puolentoista tunnin alitus tullaan näkemään. Kilpailu oli kaikin puolin hyvä ja näillä eväillä suuntaamme tuleviin koitoksiin.

 

Lue lisää tulevasta vuoden 2017 HCR kilpailusta täältä.