Loma- ja treenimatka Gran Canarialle

Talvella 2015 päätimme ostaa edullisen äkkilähdön johonkin lämpimään. Selailtuamme tarjontaan päädyimme Suomalaisten kestosuosikki kohteeseen Espanjan, Gran Canarialle Maspalomakseen. Emme olleet kumpikaan käyneet kohteessa ja hinta huomioon ottaen päätön oli helppo. Matka maksoin noin reilu 500€ puolihoidolla keskeiseltä paikalta lähellä rantaa.

Puitteen rentoutumiseen ja monipuoliseen harjoitteluun olivat ihanteelliset. Kelit suosivat meitä koko reissun ajan ja saimmekin nauttia auringonpaisteesta ja lämmöstä joka päivä. Korkeimmillaan lämpötila kohosi auringossa yli 40 asteeseen ja siitähän me tykkäsimme. Pieneen pitahikeen, kun on tottunut työn puolesta niin miksi asiaa muutamaan lomalla.

Tekemistä ja touhua riitti viikon jokaiselle päivälle. Ensimmäisen päivän otimme kuitenkin suhteellisen rennosti fiilistellen lämmöstä hotellin poolilla aikaeroa tasoitellen.

Gran Canaria tunnetaan monipuolisesta maastosta ja se soveltuu hyvin triathlon- ja maatiepyöräharjoitteluun. Paikalla näkyikin useita pyörätalleja harjoittelemassa. Heti matkan alussa vuokrasimme pyörät, jotta voisimme tutustua saareen paremmin. Koska emme tienneet teiden kunnosta, valitsimme perus hybridipyörät.

tsv-elamantyyli-5

Toteutimme muutamat pyöräretket, joista ensimmäinen sijoittui saaren länsipuolelle ja toinen kohti pohjoiseen kohti saaren keskipistettä. Ensimmäinen pyöräretki jonka teimme, piti oppaan mukaan olla noin 60 km, mutta koska kartat ovat suhteelliset, matkaa kertyikin yli 90 km. Kyseisen retken pisimmässä ylämäki osuudessa poljimme serpentiinitietä, jonka aikana nousua tuli 1600m. Voin kertoa, että niillä pyörillä kyllä jaloissa hapotti! Asiaa ei helpottanut nousun aikana perässä juosseet haukkuvat ja nälkäiset kulkukoirat, jotka vartioivat reviiriään. Poljimme kirjaimellisesti henkemme edestä! Onneksi selvisimme ehjinä, vaikkakin väsyneinä hotellin turvalliseen ympäristöön. Aikamoinen seikkailu! Kyseinen retki sai meidät ajattelemaan pidempien retkien toteutusta ja siksi päädyimme tekemään toisen lyhyemmän tripin suositulle näköalapaikalle.

tsv-elamantyyli-6

Kuvassa näkyy ensimmäisen pyöräretken serpentiini ylämäkeä, kun nousua oli tultu 1/3 osa.

tsv-elamantyyli-7

Hetken hengähdys tauko ennen auringonlaskua.

tsv-elamantyyli-8

Kuvassa näkyy toisen pyöräretken näköalamaisemia.

Pyöräseikkailuiden lisäksi matkaan mahtui paljon rentoutumista ja rannalla loikoilua. Auringon nousut ja laskuja olivat upeita, sekä maisemat henkeä salpaavia. Harjoittelusta ei ollut puutetta ja muutamaan treenit pääsetkin tutustumaan linkin kautta (lue lisää harjoitteluista).

tsv-elamantyyli-9

Pulahtelut meressä piristi kuumien päivien lomassa.

tsv-elamantyyli-10

Maspalomaksessa sijaitsee hiekkadyyni. Aamulenkit suuntasimme rannalle nauttimaan auringonnousuista.

tsv-elamantyyli-11

Meillä oli mopo vuokrattuna, jolla suuntasimme korkeammalle vuoristoon.

tsv-elamantyyli-12

Kävimme vuoristossa ihailemassa upeita luonnonmaisemia.

tsv-elamantyyli-13

Vietimme Veeran syntymäpäivää siemaille kuohuvaa.

tsv-elamantyyli-14

Taustalla näkyy tunnettu nähtävyys, Roque Nublo (1811m).

Tykkäsimme kohteesta ja voimme suositella sitä myös muille. Jos jatkossa päädymme Gran Canarialle, lähdemme valloittamaan Teneriffan saarta.