Päiväretki Lapin Kivitunturille

Kesällä 2016 olimme kisamatkalla Äkäslompololla, sekä siinä samalla omalla lomalla Suomen lapissa ja Norjassa. Kyseisellä reissulla kävimme päiväretkellä Kivitunturilla, joka sijaitsee itälapissa, Savukoskella.

Kivitunturin retkeilypolku on upea päiväretkeilykohde koko perheelle. Se esittelee kulkijalleen monipuolisesti itälappilaista tunturiluontoa. Reitin pituus on 5,8 km ja sen kiertämiseen kuluu aikaa noin 2 tuntia. Matkan varrella on 11 infotaulua, joka johdattelee kulkijansa Kivitunturin luontoon ja sen syntyyn. Retkeilypolku on kiertämisen arvoinen ja mielenkiintoinen sen historian, että geologiansa vuoksi.

 

tsv-elamantyyli-kivitunturi-2

 

 

tsv-elamantyyli-kivitunturi-3

 

Kokonaisuudessaan matkan varrella on useita näköalapaikkoja, joilta avautuvat upeat näkymät. Polku on vaihteleva ja pääosin helppokulkuinen. Matkalla on useita portaita ja pitkospuita.

tsv-elamantyyli-kivitunturi-4

Jännitystä retkeilypolkuun tuo Pirunkurun ylitys, joka tapahtuu riippusiltaa pitkin.

tsv-elamantyyli-kivitunturi-5

Reitin varrella on mahdollisuuksia tulisteluun ja levähtämiseen. Pysähdyimme Äitipetäjälammen laavulle jossa on kaksi tulipaikkaa, ulkokäymälä ja halkovaja.

Äitipetäjälammen lähdeveteen pulahtaminen on turvallista, mutta  tiedoksi, että vesi on sitten kylmää!

tsv-elamantyyli-kivitunturi-6

tsv-elamantyyli-kivitunturi-7

Kävelyn helpottamiseksi tunturin yli on rakennettu pitkospuut.

tsv-elamantyyli-kivitunturi-8

Kokonaisuudessaan luontopolku on upea ja mielenkiintoinen. Koko perheen reitti kutsuu retkeilijät nauttimaan  monimuotoisesta luonnosta ja hyvin hoidetut taukopaikat kruunaavat eväshetket.