Pirteän raikas sitruuna raakakakku

Tämä on meidän perheen suosikki raakakakku. Raikas sitruuna tuo kirpsakan makuelämyksen makean taatelipohjan kanssa. Tämä on helppo valmistaa, eikä vaadi mitään erityisosaamista. Ei muuta kuin testaamaan!

 

 

Raaka-aineet

Pohja:
1dl mantelijauhoja
2.5 dl paloiteltuja taateleita
2rkl kookoshiutaleita
ripaus hyvää suolaa

 

Täyte:
3.5 dl cashewpähkinöitä (liotettuina)
1dl kookosöljyä
2 luomu sitruunaa
1-2rkl hunajaa
0.5 tl aitoa vanilja jauhetta

 

Ohjeet

1. Valmista ensin pohja: aja taatelit sekä muut aineet tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai blenderissä.

Painele massa ohueksi pohjaksi pieneen leivinpaperoituun kakkuvuokaan (halkaisija n. 20cm) ja siirrä pakkaseen odottamaan.

 

2. Aja valutetut cashewpähkinät tasaiseksi massaksi  sauvasekoittimella tai blenderissä kookosöljyn kanssa. Huomaa, että pähkinät tulee olla liotettuina mielellään yön yli, jotta ne pehmenevät.

Pese luomu sitruunat huolellisesti  ja raasta niiden kuori  cashewpähkinä massaan. Purista sitruunoista mehu  ja lisää se hunajan sekä vaniljan kanssa mukaan.

Anna pyöriä kunnes seos on tasaista, maista. Lisää hunajaa tarvittaessa.

 

3. Kaavi seos kakkuvuokaan, tee halutessasi pintaan kuvioita. Siirrä jääkaappiin vähintään muutaman tunnin ajaksi.

Koristele kakku halutessasi esim. marjoilla tai hedelmillä.

 

Nauti hyvällä omallatunnolla!

 

 

 

Lataa tästä resepti talteen.

  

 

Reseptissä oli käytetty Foodinin tuotteita.