Purjelautailua Liuskasaaressa

Se tunne, kun olet lähdössä tekemään jotain uutta, etkä oikein tiedä miten juttu etenee. On sellainen hyvä tunne siitä, että tämä tulee olemaan hauskaa. Samaan aikaan jännittää, kauhistuttaa ja on perhosia vatsanpohjassa. Kuitenkin tietää, että kaikki menee hyvin. Ensimmäinen kerta on aina ensimmäinen kerta ja joka kerta sama juttu. Sitä käy läpi tuon tunteiden vuoristoradan, hyvä niin. Mahtavaa, kun saa positiivista jännitystä elämään ja arkeen.

Kyse oli siis purjelautailu kokeilusta Liuskasaaressa. Tapahtuman järjesti ja kustansi Evoke Natural Goods. Koska kyseessä on kostean puoleinen laji, saimme märkäpuvut lainaan Helsinki Surf Shopista sekä laudat HSS:ltä.

 

 

Lähdimme Liuskasaareen kahdeksan hengen porukassa, joista vain muutama oli aikaisemmin kokeillut lajia. Oli hauskaa huomata, miten jännitys purkaantui naurun muodossa. Meillä oli hauskaa, ennen kuin pääsimme edes veteen. Positiivinen ja kannustava ilmapiiri toi itseluottamusta ensimmäiseen lajikokeiluun. Kohta mennään!

Perillä meitä oli vastassa aurinkoinen purjelautailun Raceboard-luokan MM-pronssimitalisti Aleksandra Blinnikka. Hän vastasi meidän opetuksesta ja turvallisuudesta koko tapahtuman ajan.

 

 

 

 

Lyhyesti kerrottuna ohjeet meni näin. Havainnoi tuulen suunta. Jää tuulen ja purjeen väliin. Nouse laudan päälle seisomaan niin, että jalat tulevat maston molemmin puolin. Nosta purje ylös lähelle kehoa, mutta pidä etukäsi suorana. Surffaa. Tarvittaessa tee käännös pyörittäen purje tuulen alakautta. Hmm… Kuiskasimme toisillemme, että tiedätkö mistä päin tuulee? Tämä enteili hauskaa sekoilua laudan päällä. Aleksandra antoi selkeitä ohjeita, mutta pienessä jännityksessä puolet unohtui. Onneksi hän pysytteli veneen kanssa lähellä meitä ja antoi täsmäohjeita jokaiselle.

Hiio-hoi, näin me surffailtiin Helsingin merellä. Välillä pulahdettiin veteen, mutta enimmäkseen purjelautailtiin. Vaikka meno ei ollut päätähuimaavaa, hauskaa oli. Ihan super hauskaa!

 

 

 

 

 

Hauskan ja tapahtumarikkaan päivän päätteeksi kohotimme maljan meille. Jokainen koki varmasti onnistumisen iloa ja yhdessä tekemisen riemua. Hieno kokemus!

Milloin sinä olet kokeillut jotain uutta? Kerää rohkeasti porukka kasaan tai lähde ystävän kanssa kokeilemaan, jotain mitä ette ole aikaisemmin kokeillut. Se piristää mukavasti arkea ja eihän sitä tiedä, vaikka siitä löytyisi uusi harrastus.

 

Kuvat: Svante Gullichsen

Käy kurkkaa kuvia tapahtumasta instagramissa #evokewindsurfday