Olemme kilpailuelämyksistä nauttiva, tavoitteellisesti harjoitteleva kilpakaksikko. Oli kyse sitten Swimrunista, Triathlonista tai esteratajuoksusta, on jokainen kilpailu oma seikkailunsa, jossa oikea asenne sekä hyvä fiilis ovat läsnä.
Luonto inspiroi meitä pysähtymään hetkeen. Poluilla juokseminen, lähimetsissä retkeily, vuorille vaellus sekä pienriistan metsästys yhdistävät Team Salamavaaran harrastukset monipuoliseen luonnossa liikkumiseen. Kotisohvalla loikoileminen, elämän pienistä hetkistä nauttiminen sekä kauniit asiat tuovat tasapainoa kiireeseen.
Ravinto on liikkujan polttoainetta. Meille se merkitsee nautiskelua rennolla otteella, ajoittain hifistellen. Itse poimituista marjoista tehdyt Superfood-smoothiet sekä riista kuuluvat ruokalistallemme tavallisen kotiruoan ohella.
Tervetuloa seuraamaan matkaamme kohti kilpailuelämyksiä ja rakentamaan kanssamme kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jaamme vinkkejä niin harjoittelusta kuin ravinnosta, Team Salamavaaran yhteistä elämän seikkailua unohtamatta.
"Tunne itsesi - Aseta tavoitteesi - Keskitä energiasi - Elä unelmaasi"

Lari Salama

Lapsuusiän syövästä parannuttuani aloin vähitellen ymmärtää terveyden merkityksen ja kuinka suuresta lahjasta siinä on kyse. Terveyteen tähtäävät elämäntavat johtivat intohimoiseen liikkumiseen. Tekemistä pönkitti entisestään ammatilliset tavoitteet, joissa vaadittiin raudanlujaa fysiikkaa. Liikunnasta tuli minulle väline päästä tavoitteisiin. Liikunnanohjaajaopinnot olivat minulle lottovoitto, sillä sieltä ammennettu tieto muokkasi myös omaa harjoitteluani järkevämmäksi.

Jos jotain päätetään tehdä hyvin, siihen panostetaan sataprosenttisesti, kunnes homma on hoidettu!

Useimmiten minua luonnehditaan pedantiksi sekä ehdottomaksi. Tämä varmasti pitääkin paikkansa, mutta vain liikunnan ja työn osalta. Olen toiminut liikunta-alan moninaisissa tehtävissä noin 15 vuotta. Nykyään toimin yrittäjänä ja tarjoan palveluitani tavoitteellisille kunto- ja kilpaurheilijoille.

Olen luonteeltani temperamenttinen ja puhelias. Pehmeyttä ja armollisuutta olen oppinut rakkaalta puolisoltani Veeralta. Kun minut oppii tuntemaan, kuoren alta paljastuu tunteellinen ja filosofinen ihminen - minä. Rakastan rutiineja sekä hitaita ja rauhallisia aamuja. Arjen pienet asiat, kuten auringonpaiste, saavat hymyn huulille ja huolet unohtumaan.

Vanhemmiten olen oppinut nauttimaan myös matkasta - määränpää ei ole enää ”laput silmillä” – tavoiteltu juttu. Sama pätee myös liikkumiseen. Kilpailuissa pyrin parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, mutta treenatessa pystyn unohtamaan tavoitteen, tarttumaan hetkeen ja nauttimaan liikunnan riemusta.

”Mitä ikinä päätätkin tehdä ja oli tavoitteesi mikä tahansa muista, että elämä on vaihtokauppaa. Jotta voi saada jotain, tulee luopua jostain”.

Veera Malmivaara

Olen puuhastellut liikunnan parissa koko elämäni. Kilpaurheiluhistoria vaihtui elämäntapaurheiluksi sekä ammatiksi. Työskentelen liikunnanohjaajana ja joogaopettajana Urheiluhalleilla, FIX Mäkelänrinteessä. Työssäni minut löytää useimmiten opettamasta joogaa tai vetämästä juoksukursseja.

Rakkaan harrastukseni joogan kautta olen oppinut kohtaamaan sisäisen viisauteni ja löytänyt armollisuuden sekä itseäni että kehoani kohtaan. Elämä on välillä yhtä tasapainoilua. Se on jotain mitä ei voi löytää, se pitää luoda itse. Tämä on yksi monista oivalluksista, jonka jooga on tuonut tullessaan.

Näin aikuisiällä lapsuuden kilpailuviettini on herännyt uudelleen ja veri vetää yhä uudestaan ja uudestaan urheilukentille - sinne minne olen syntynytkin. Nykyään kilpailemisessa tärkeintä on matkasta nauttiminen ja itsensä voittaminen, liikunnan riemua unohtamatta.

Lappilaiset synnyinjuureni ovat iso osa identiteettiäni. Rakastan luonnossa liikkumista ja pyrin luontoon luovuuden lähteelle aina kun mahdollista.

“Mieli avoimena maailmalle täyttäen sydän uusilla seikkailuilla luonnossa ja nauttien liikunnan riemusta”.