Vapaaehtoistyö

Team Salamavaara allekirjoitti – KYLLÄ elinluovutuksellekortit.

Suomalainen liikuntakulttuuri nojaa pitkälti vapaaehtoistyöhön. Esimerkiksi urheilun suurtapahtumia ei pystytä järjestämään ilman vapaaehtoisten antamaa työpanosta ja urheiluseurojen toiminta ei välttämättä pysy pystyssä ilman useita talkootyöntekijöitä.

Vapaaehtoistyö on tärkeä osa yhteiskunnan toimintaa Suomessa. Useampi kuin joka kolmas suomalainen on mukana vapaaehtoistyössä ja lisäksi liikuntaseuroissa toimivien vapaaehtoisten määrä on kasvanut noin 30 %.

Miksi vapaaehtoistyötä?

  • Vapaaehtoistyö on hauska tapa auttaa vai vaikuttaa. Vapaaehtoistyössä pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja saa upeita muistoja. Yhdessä muiden kanssa voi myös saada enemmän aikaan.
  • Vapaaehtoistyö on yhteisöllistä, jossa pääsee mukaan ainutkertaisiin tapahtumiin ja kohtaamisiin.
  • Vapaaehtoistyössä saa työkokemusta ja kontakteja.
  • Vapaaehtoisten avulla voidaan tehdä sellaisia asioita, joihin ei muuten ole mahdollisuutta.
  • Vapaaehtoisena pääsee kehittämään ja toteuttamaan itseään, sekä oppimaan uusia taitoja.
  • Vapaaehtoistoiminta tuottaa yleistä hyvää ja lisäarvoa kaikille osallisille ja on merkki tekijänsä halusta vaikuttaa ja osallistua.
  • Vapaaehtoistyö lisää elämänlaatua.

ps. Vanha viisaus sanoo ”Onnellisempaa on antaa kuin saada”.

Team Salamavaara oli mukana vapaaehtoisina kesällä järjestettävissä Elinsiirron saaneiden Euroopan mestaruuskilpailuissa. Kilpailut järjestettiin Vantaalla 10.-17.7. 2016. Kyseessä olivat monilajikilpailut, joihin odotetiin noin tuhatta osallistujaa ympäri Eurooppaa.  EM-kilpailut olivat osallistujamäärältään suurin Suomessa järjestetty vammaisurheilutapahtuma. Kisojen kanssa samaan aikaan järjestettiin myös European Transplant Sport Week, johon kuului mm. kansainvälinen elinsiirtosymposio, elinsiirron saaneiden lasten ja nuorten liikuntaleiri sekä kaikille avoimia Sporttitori-kokeilutapahtumia.

Olimme mukana Sporttitori tapahtumassa Helsingissä, jossa liikutimme ihmisiä niin sauvakävelyn kuin treenin muodossa.

tsv-elamantyyli-2

Pääsimme poseeraamaan Sisu Sorsa kanssa, joka viihdytti ihmisiä koko tapahtuman ajan.